Grunningse loopjes: welke loop je?

De lente lijkt voorzichtig van start te gaan. Een fijne tijd om hard te lopen. Vooral nu het ook weer wat langer licht wordt. Misschien heb je om te beginnen de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’ nodig. Een hardloopwedstrijd/evenement kan daar zeker aan bijdragen. Hier kun je mooi naartoe trainen. In onze prachtige provincie worden tal van loopjes georganiseerd. Met bijvoorbeeld aanstaande zaterdag de voorjaarsklassieker ‘Halve van Haren’. Hieronder zetten we nog een zestal andere leuke Grunningse loopjes op een rij. Voor ieder wat wils.. voor welke ga jij? Let’s run in en rondom Grunn😊 

1. Raitdaiprun Sauwerd – zaterdag 6 april
Een gezellig loopevenement rondom Sauwerd, Wetsinge en Hekkum. Je kunt kiezen uit een 5 en 10 kilometer of een 10 Engelse mijl. De kinderen kunnen ook mee want er is ook een kidsrun van ongeveer 1,5 kilometer. Aangezien het 3e lustrum wordt gevierd, biedt de organisatie speciaal een RaitdaipRun loopshirt aan! Deze is alleen te verkrijgen bij de voorinschrijving. Oftewel wat wil je nog meer.

2. Artemis Run Winsum – zaterdag 27 april
Koningsdag vieren met een PR? Dan is wellicht de Artemis Run in Winsum wat voor jou. Winsum is al eens door de ANWB uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. En wat ons betreft is dat best terecht want het is een prachtig dorp met leuke straten en het Winsumerdiep dat natuurlijk door het dorp loopt. Bij deze run heb je een keuze uit een 5 en een 10 kilometer. De route van de 5 is één ronde en de 10 kilometer bestaat uit drie ronden. 

3. De Dikke Tien Runn, Feerwerd: zondag 12 mei  
De Dikke Tien: Soamen Zwaiten! De Grunningse naam van het evenement spreekt ons natuurlijk aan. Samen zweten. Je loopt alleen, maar bij een hardloopwedstrijd heb je toch altijd het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Bij deze runn kun je kiezen uit een 5 en een 10 kilometer. De route gaat over het platteland en loopt langs rustige paden, rondom Feerwerd en Aduarderzijl. Deze loop wordt altijd op Moederdag georganiseerd.

4. Meul’nloop Ten Post: donderdag 23 mei 
De naam van het evenement doet verwijzen naar de molen in Ten Post. Ook hier kun je kiezen tussen een 5 of 10 kilometer. Ten Post is goed bereikbaar met het OV. De route gaat langs het damsterdiep en door de landerijen. Bij de 10 kilometer loop je twee rondjes. Heb je in het weekend weinig tijd? Dan is dit misschien wat, want deze loop wordt op een donderdagavond georganiseerd. 

5. Dwars door Groningen: zondag 9 juni
Deze loop wordt voor de tweede keer door Golazo opgezet. De organisatie is ook wel bekend van de 4 mijl van Groningen, Plantsoenloop en de Nacht van Groningen. Ze maken er altijd een feestje van. Het parcours gaat door hartje stad en het Noorderplantsoen. De start en finish waren vorig jaar op de Vismarkt. Of dat dit jaar weer zo is, is niet duidelijk. Wel is er voor de lopers met een langere adem een 15 kilometer toegevoegd. Ga jij hiervoor?

6. Stadsloop Appingedam: zaterdag 29 juni 
Je zou het niet zeggen, maar Appingedam is een stad. Vandaar ook de naam van deze loop. Traditioneel staat deze loop gepland op de laatste zaterdag van juni. Je hebt hier de mogelijkheid om voor één of twee rondjes van 5 kilometer te kiezen. Het parcours is best snel, omdat je grotendeels door de bebouwde kom loopt en er veel snelle lopers meedoen. De route staat vaak vol met toeschouwers. Een gezellige sfeer is dan ook altijd een vanzelfsprekendheid.

Mocht je zelf een leuk loopje in onze provincie willen aanbevelen, laat het dan in een reactie weten.

Keep Grunning!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *