Over Grunning

Grunning is een initiatief dat is ontstaan in coronatijd, opgericht door hardloopvrienden Martijn Nijenhuis en Rens Heus. Ieder jaar organiseert Grunning twee virtuele loopcircuits op vaste momenten; een wintereditie in januari en een zomereditie in juli. Deze twee maanden staan bij ons in het teken van hardlopen op de mooiste en leukste plekjes van Groningen. In januari selecteert Grunning een aantal routes, maar in juli kiezen jullie de routes voor het loopcircuit.

Naast het organiseren van de loopcircuits wordt Grunning ook gezien als een online-platform voor het samenbrengen van hardlopers in Groningen. Je kunt hier hardlooproutes vinden, hardloopinfo over bijvoorbeeld een marathon of het voorkomen van blessures en natuurlijk alle updates rondom ons virtueel loopcircuit.


Wie zijn wij?

Martijn Nijenhuis

Ik ben Martijn Nijenhuis, woon in Groningen en ben een fanatiek hardloper. Al vele jaren heb ik het hardloopvirus te pakken. De combinatie van afstand en snelheid vind ik leuk. Zo heb ik 7 marathons gelopen, maar probeer ik ook nog steeds mijn PR op de 5 km te verbeteren. Sinds januari 2018 loop ik bij Groningen Atletiek. Ik vind vooral plezier in het sporten belangrijk en ben van mening dat de rest daarna vanzelf komt. Naast dat ik graag over hardlopen praat, mag ik hier ook graag over schrijven. Dit doe ik in een terugkerend item, genaamd ‘Marathon met Martijn’.

Rens Heus

Ik ben Rens Heus, woon in Groningen en ben opgeleid tot sportfysiotherapeut. Rond 2011 ontmoette ik Martijn bij Groninger Studenten Atletiek Vereniging Vitalis, en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met hardlopen. Ik loop zelf meestal afstanden rond de 10 kilometer, maar heb in het verleden meermaals halve marathons gerend. Ik vind het een uitdaging om mensen te motiveren om te bewegen en daarnaast te adviseren in verantwoord bewegen om blessures te voorkomen. Hier zal ik een terugkerend item schrijven, genaamd ‘Rennen met Rens’, met uiteenlopende onderwerpen, gerelateerd aan blessures en de preventie hiervan.