Grunningse loopjes: welke loop je?

Het najaar is begonnen. De r zit weer in de maand. Temperaturen gaan richting fijn hardloopniveau. Persoonlijk is dit mijn favoriete jaargetijde. Niet voor niets zijn er in deze periode ook vele hardloopwedstrijden/evenementen. Hier kun je mooi naartoe trainen. Ook in onze provincie worden tal van loopjes georganiseerd. Hieronder zetten we weer een zestal leuke Grunningse loopjes op een rij. Voor ieder wat wils.. voor welke ga jij?! Let’s run in en rondom Grunn😊

  1. Thaisner Dorpsrun: zaterdag 23 septemberThaisner DorpsRun (thesingerun.nl)

Bij deze run, in het pittoreske plaatsje Thesinge, kun je kiezen uit maar liefst vier afstanden: de 4 km, 4 mijl, 10 km en halve marathon. De routes lopen grotendeels over het platteland. De wind is dus altijd bij deze run van de partij. Na afloop is het ook nog eens mogelijk om aan te sluiten bij de pastaparty. Het belooft een gezellige boel te worden in Thesinge.

  1. 7 km van Martenshoek: zondag 24 september Essity 7KM van Martenshoek (de7km.nl)

De naam van dit evenement doet vermoeden dat je één afstand kunt lopen, maar niets blijkt minder waar. Je kunt ook voor minder gaan, namelijk voor de helft: 3,5 km. Het is een gezellig en toegankelijk hardloopevenement met start en finish in het centrum van Martenshoek. Dit is een wijk in Hoogezand. 

  1. 4 mijl van Groningen: zondag 8 oktoberMenzis 4 Mijl van Groningen

Welke Grunninger kent ‘m nait? Dé 4 mijl. Een mooie route van Haren naar de Vismarkt in hartje stad, Groningen. De 4 mijl is natuurlijk een leuke afstand (6,4 km) om je hardloopcarriere mee te beginnen. Op zondag 8 oktober is de stad even omgetoverd tot een hardloopstad. Voor alle hardlopers een genot, maar het kan ook erg druk zijn. Jaarlijks doen zo’n 20.000 deelnemers mee. Ben jij hier één van?

  1. Zeemijlenloop: zondag 29 oktober Zeemijlenloop – Hardloopevenement in de prachtige havenstad Delfzijl | Zeemijlenloopdelfzijl

De zeemijlenloop is een gezellige loop in het noordelijke puntje van de Provincie, in Delfzijl. Deze loop bevat één afstand dus voor wie niet kan kiezen, is dit ideaal. De afstand betreft 4 zeemijlen (= ca. 7,40 km). De route start op de Atletiekbaan van AV Fivelstreek, loopt langs het damsterdiep en door de haven. De finish is bij de molen, in het centrum van Delfzijl.

  1. Plantsoenloop: zaterdag 4 novemberPlantsoenloop Groningen

Op zaterdag 4 november staat het Noorderplantsoen in het teken van de Plantsoenloop. Dit is alweer de 65e editie! Bij deze loop kun je kiezen tussen een 4 en een 8 km (één of twee rondjes). Het parcours gaat zo’n beetje door het hele plantsoen waardoor de heuveltjes uiteraard niet worden gemeden. Een mooie uitdaging dus. Er heerst altijd een gemoedelijke sfeer.

  1. Stadsparklopen: zondag 19 november Home – Groningen Atletiek

Er worden ook dit jaar weer stadsparklopen georganiseerd door Groningen Atletiek. De eerste op de kalender staat geprikt op zondag 19 november. Het is een recreatief hardloopevenement waarbij men kan kiezen uit 1 tot 5 hardloopronden door het Stadspark. De start is op de atletiekbaan en je kunt jouw afstand tot 16 km laten doorlopen. De minimale afstand is 4 km. Twee ronden = 7 km, drie ronden = 10 km, vier ronden = 13 km. Het stadspark van Groningen ligt er tegen die tijd vast weer prachtig bij.

Keep Grunning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *