Bij een winnaar hoort een prijs!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn de winnaars van het loopcircuit bekend: Geartsje Hoekstra en Edwin Slijkhuis. Nogmaals beiden gefeliciteerd! Bij een winnaar hoort een prijs! Daarom zochten wij ze op voor de prijsuitreiking met een pakket vol oer-Groningse lekkernijen. Ook stelden wij ze nog een aantal vragen om erachter te komen hoe zij het loopcircuit van Grunning hebben ervaren. Hieronder lees je hun reacties.

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met Grunning?

Geartsje: Ik ben via mijn trainer (Peter Pettinga) van de loopgroep (Petersport) op het spoor van Grunning gekomen. Hij deelde jullie Instagram-bericht via de groepsapp.

Edwin: Iemand (Martijn of Thomas denk ik?) nodigde mij uit voor de eerste editie via de Strava groep. Vandaaruit ben ik het blijven volgen!

  • Hoe vond je het om mee te doen met Grunning?  

Geartsje: Ik vond het erg leuk om mee te doen. Er was begin dit jaar nog niet veel duidelijk over welke loopjes er wel of niet door konden gaan en daarom ben ik mee gaan doen om toch wat gestimuleerd te worden voor tempoloopjes. Daarnaast werkt het ook wel motiverend als je van de koppositie verdreven wordt, dan heb ik toch wel de drive om die dan proberen terug te krijgen.

Edwin: Het is een leuke motivatie om op verschillende plekken in Groningen een ronde te lopen, zeker in Coronatijd was dit een mooie uitkomst. Dan geeft het extra motivatie om jezelf te testen.

  • Welke van de zes routes is jouw favoriet? 

Geartsje: Knall’n bie Kardinge was mijn favoriet, dat was om meerdere redenen. Ik ken het gebied daar redelijk goed en ik vind het altijd erg fijn om daar te lopen, het parcours vond ik fijn want er zijn weinig verkeersobstakels. En die keer dat ik liep was voor mij een test, na een harde val op het ijs tijdens het schaatsen een paar dagen daarvoor, om te zien of ik pijnloos op mijn gewenste halve marathontempo kon lopen en dat lukte vrij goed. Ik kwam met een blij gevoel weer thuis. Dat had ik ook met Eem de hort(us) op, maar ik heb meer toch iets met de wat langere afstanden dan met de korte afstanden. Goed, het rondje om het meer vond ik ook heel mooi en qua afstand vond ik die het meest bij mij horen, alleen liep ik toen niet zo lekker en moest ik 2x stoppen tussendoor. Die ga ik vast nog wel een keer lopen en dan hopelijk zonder sanitaire stops.

Edwin: Eem de Hortus op. Een snel parcours met een kleine overlap in de route met de 4 Mijl, dat geeft net iets extra’s als je hardloopt op de Hereweg. 

  • Hoe onthoud je de routes tijdens de loop?

Geartsje: Van te voren goed de route bekijken en kijken rond welk kilometer punt ik naar links of rechts moet. Gelukkig was alles vrij recht toe, recht aan, dus niet zo moeilijk om te onthouden.

Edwin: Vooraf bestudeer ik de route via Strava. Heel soms kijk ik op Google Maps waar precies het beginpunt is. Gelukkig ken ik Groningen aardig goed, zodat ik niet snel verkeerd zal lopen. 😉 Ik kijk vooral goed waar het begin en einde is, zodat ik daar wat marge neem.

  • Zou je de volgende keer weer meedoen met Grunning?

Geartsje: Ja, ik vind dit soort dingen wel leuk en motiverend. Zo kom je ook eens op een andere plek dan vlak bij huis en loop je ook nét wat harder dan wanneer je normaal een tempotraining doet.

Edwin: Ik zal het zeker proberen! Het ligt natuurlijk aan de periode waarin het valt, maar in de basis vind ik het een heel leuk initiatief, dus zal altijd serieus kijken of het binnen mijn trainingsplannen past. 

Grunning vindt eigenlijk ook alle andere deelnemers echte winnaars en wil daarom iedereen die heeft meegedaan met het loopcircuit bedanken! We hopen jullie dan ook in de toekomst weer terug te zien!

Keep Grunning!

P.S. Mocht je je certificaat nog niet hebben opgevraagd, stuur dan even een mailtje naar keepgrunning@gmail.com. Vervolgens sturen we ‘m je meteen toe 🙂 

Martijn en Rens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *