4 x 4 mijl: de prijsuitreiking!

De winnaars van de 4 x 4 mijl zijn al even bekend: Renske Linstra en Aart-Jan Lenstra. Bij drie van de vier loopjes zijn zij samen van start gegaan en ze hebben uiteindelijk allebei alle vier op rij afgelegd. Wat ons betreft dus twee mooie en terechte winnaars. Uiteraard zijn wij weer bij ze langs gegaan met onder andere een zeer toepasselijk cadeau: Vier Op Een Rij.  Ook stelden wij ze weer bloot aan een ‘vragenvuur’.  Hieronder lees je hun reacties over hoe zij de afgelopen editie van Grunning hebben ervaren.

  • Hoe ben je in aanraking gekomen met Grunning?

Renske: Ik ben eigenlijk in coronatijd lid geworden van de Grunning groep, omdat ik het toevallig voorbij zag komen op Strava en ik me een echte Grunniger voel uiteraard ;). Heb er alleen lange tijd niks mee gedaan, totdat Aart-Jan mij motiveerde om mee te doen. 

Aart-Jan: Op weg naar de Oliebollenloop in Gorredijk (op Oudejaarsdag) werd ik ingelicht over het concept Grunning. Ik werd direct enthousiast en begon al stiekem bij de vorige edities te kijken of ik een kans maakte om te winnen. 

  • Hoe vond je het om mee te doen met Grunning? 

Renske: Ik vond het meedoen eigenlijk leuker dan verwacht! Ik hou wel van een beetje competitie en het is een goeie reden voor een snelle tempo-training. 

Aart-Jan: Gezien ik van een wedstrijdelement houd, maar de ‘officiële wedstrijden’ niet altijd goed uitkomen vond ik dit erg prettig: op je eigen tijdstip de wedstrijd afleggen. Het was daarbij fijn dat de tussenstanden op Strava kwamen te staan, zo kon ik regelmatig even kijken hoe ik ervoor stond.

  • Welke van onze routes is jouw favoriet?

Renske: Mijn favo-route is die van de Onlanden, omdat de natuur daar zo mooi is en het daar lekker rustig is! 

Aart-Jan: Mijn favoriete rondje is Onlanden. Ik kende dit rondje niet. Het is een snel parcours, waarbij je door de natuur rent en ook zicht heb op de mooie woonwijken in Onlanden. 

  • Hoe onthoud je de routes tijdens de loop?

Renske: Routes onthouden bleek niet mijn sterkste punt. Maar goeie smoes: heb de meeste routes ’s avonds in het donker gelopen. 

Aart-Jan: Ik probeerde de routes vanuit Strava in mijn hoofd te prenten. Dat was voor mij nog best een lastige opgave. Ik heb de Stadsparkloop drie keer moeten doen omdat ik twee keer verkeerd was gelopen. Gelukkig staat de route wel aangeven op de grond! Gezien ik vaak in de avond liep was dat soms wat lastig zien, dus even mijn nachtogen trainen. 

  • Zou je de volgende keer weer meedoen met Grunning?

Renske: Wie weet doe ik de volgende keer weer mee! 

Aart-Jan: De volgende keer ga ik zeker weer mee doen aan Grunning!

Uiteraard willen we alle andere deelnemers ook nogmaals bedanken. Erg leuk dat jullie hebben meegedaan. We hopen jullie in de toekomst weer te zien. Verder staat Grunning altijd open voor verbeterings en leuke ideeën. Heb jij dus een tip of suggestie, hoe we Grunning nóg leuker of beter kunnen maken? Denk met ons mee en laat het weten via keepgrunning@gmail.com of je mag natuurlijk ook hieronder een reactie achter laten.

Keep Grunning!

Martijn & Rens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *