Wie zijn wij?

Ik ben Martijn Nijenhuis (30 jaar), woonachtig in Groningen en ben een fanatieke hardloper. 
Al zo’n 10 jaar heb ik het hardloopvirus te pakken. Geen afstand is me te gek. Zo heb ik vier marathons gelopen, maar probeer ik ook nog steeds mijn PR op de 5 km te verbeteren. Sinds 2018 loop ik bij Groningen Atletiek. Ik vind vooral plezier in het sporten belangrijk en ben van mening dat de rest daarna vanzelf komt. Hier zal ik een terugkerend item schrijven, genaamd ‘Marathon met Martijn’. Er zullen uiteenlopende onderwerpen, gerelateerd aan hardlopen en marathons, voorbij komen. Keep Grunning!

Ik ben Rens Heus (30 jaar), woonachtig in Groningen en sportfysiotherapeut van beroep. Ongeveer 10 jaar geleden ontmoette ik Martijn bij Groninger Studenten Atletiek Vereniging Vitalis, en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met hardlopen. Ik loop zelf meestal afstanden rond de 10km, maar heb in het verleden meermaals halve marathons gerend. Ik vind het een uitdaging om als sportfysiotherapeut mensen te motiveren om te bewegen en daarnaast te adviseren in verantwoord bewegen om blessures te voorkomen. Hier zal ik een terugkerend item schrijven, genaamd ‘Rennen met Rens’, met uiteenlopende onderwerpen, gerelateerd aan blessures en de preventie hiervan.