Prijsuitreiking 4×4 km!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn de winnaars van de 4×4 km bekend: Ilona Meijer en Sjoerd Romkes. Uiteraard zochten wij ze weer op voor de prijsuitreiking. Deze keer met een wel héél bijzondere prijs: de enige echte hardloopsokken van Grunning! Ook jij kunt deze sokken nog steeds bemachtigen en Grunning supporten. Klik hier voor meer info! Daarnaast ontvingen de winnaars twee tickets voor het beklimmen van de Martinitoren, beter bekend als de d’Olle Grieze. Ook stelden wij de winnaars weer bloot aan een ‘vragenvuur’ om erachter te komen hoe zij deze editie van Grunning hebben ervaren. Hieronder lees je hun reacties.

  • Hoe ken je Grunning?

Ilona: Over eerdere edities had ik wel eens iets op Strava voorbij zien komen. Deze 4×4 km werd bij Petersport, mijn maandagavond loopgroep, onder de aandacht gebracht. Vanaf week 2 ben ik aangehaakt.

Sjoerd: Inmiddels al een paar jaar, als ik het me goed herinner via Sikkom ontdekt destijds.

  • Hoe vond je het om mee te doen met Grunning? 

Ilona: Het klassement motiveerde en daagde uit. Dat kon ik goed gebruiken. Het was al even geleden dat ik met een ‘wedstrijd’ mee deed. De marathon van Rotterdam, afgelopen april, was de laatste. Vanaf juni heb ik door gezondheidsklachten een tijdje nauwelijks hardgelopen. Gelukkig gaat het sinds een paar maanden weer een stuk beter. Door Grunning kon ik mijzelf uitdagen om weer eens ‘hard’ te lopen. Fijn om de bevestiging te krijgen dat het weer goed zit met mijn conditie 😀.

Vanuit Petersport waren er verschillende deelnemers. Tijdens de trainingen was Grunning een terugkomend gespreksonderwerp en deden steeds meer lopers uit de groep mee. Mooi om te zien dat steeds meer lopers aan Grunning meedoen.

Sjoerd: Heel leuk! Er zaten weer nieuwe routes bij, waardoor ik weer plekken en omgevingen in Groningen heb ontdekt die mij nog niet bekend waren.

  • Welke van de 4 routes was jouw favoriet?

Ilona: Het rondje door het Noorderplantsoen. Ik liep deze op een heerlijk rustige zondagochtend. Middenin de stad een bruisend stukje natuur. Als ik door of naar de stad loop, pak ik altijd een stukje Plantsoen mee.

Sjoerd: De Held van Gravenburg, het gebied was helemaal nieuw voor mij en daardoor bijvoorbeeld een bijzonder plekje als het Roege Bos ontdekt op de weg er naartoe.

  • Hoe onthoud je de routes tijdens het lopen?

Ilona: Van te voren bestudeer ik de route goed en voor de start check ik nogmaals. Onderweg had ik dan nog wel eens twijfels, maar gelukkig bleek ik telkens goed te lopen.

Sjoerd: Ik kijk op Strava altijd even hoe de route loopt, waar de start is en welke kant (met de klok mee of tegenin) moeten lopen. Dat is jammer genoeg niet altijd even duidelijk op Strava. Deze routes van 4km waren gelukkig vrij logische rondjes. Alsnog download ik de gpx-bestanden van de segmenten en laad die in op m’n horloge, zodat ik zeker weet dat ik goed loop.

  • Zou je de volgende keer weer meedoen met Grunning?

Ilona: Bij een volgende editie probeer ik zeker weer mee te doen! Ik ben benieuwd naar de komende routes.

Sjoerd: Absoluut! Het is altijd een erg leuke ‘gedwongen’ afwisseling in m’n routes en sterke motivatie om een rondje op hoger tempo te lopen.

Natuurlijk willen we alle andere deelnemers ook nogmaals bedanken voor jullie deelname. Wij hopen jullie in de toekomst weer te zien. Verder staat Grunning altijd open voor verbeterings en leuke ideeën. Heb jij dus een tip of suggestie, hoe we Grunning nóg leuker of beter kunnen maken? Denk met ons mee en laat het weten via keepgrunning@gmail.com óf je mag natuurlijk ook hieronder een reactie achter laten.

Keep Grunning!

Martijn & Rens